U bent hier: Home  »  Dagrecreatie  »  Fietsen in Gelderland

Fiets- en wandelroutes Rhederlaag en omgeving

De Veerstal ligt aan het einde van de Lathumse Marsweg die aan de zuidwestelijke kant van Rhederlaag begint. De Marsweg ligt op de oostelijke IJsseldijk. Voor auto’s en motoren is De Veerstal een eindpunt. Ligt ons pontje in de vaart dan ontsluiten we voor voetgangers, fietsers en bromfietsers het gehele Rhederlaaggebied.

Veerpont De Veerstal

Ons voet- en fietsveer verbindt, in samenwerking met Veerdienst Rheden/WUTA (die u over de IJssel zet), de Veluwezoom-Posbank met de Achterhoek en vice versa. Een team van vijf ervaren schippers bemenst ons pontje zeven dagen in de week in de maanden april tot en met september. Onze vaartijden:

• April van 10.00 tot 18.00 uur
• Mei tot en met augustus van 10.00 tot 20.00 uur
• September van 10.00 tot 18.00 uur

Struinommetje Rhederlaag

Een rondje wandelen of fietsen om de vier plassen wordt altijd zeer gewaardeerd. Dit rondje om het Rhederlaaggebied heeft zelfs een eigen naam: het Struinommetje Rhederlaag. De totale lengte van “ons” Struinommetje (Gelderland heeft er meer) is zo’n tien kilometer. Een groot deel van de route ligt buitendijks waardoor voetgangers en fietsers kunnen genieten van de meer en meer verwilderende natuur buiten de recreatieterreinen. De kans is zelfs aanwezig dat u tegen de avondschemering bevers ziet in vooral de Giese- en Valeplas. Let op, is het hoogwater, dan is dit Struinommetje niet meer te ronden. Dit komt echter maar zelden voor.

Doorgaande fietsroutes De Veluwezoom/Posbank, Achterhoek, Arnhem/Duiven, Doesburg

De Achterhoek heeft de naam dé fietsregio van Nederland te zijn. Dat onderschrijven wij van harte. Te meer omdat door de ontwikkeling van het natuurrijke Rhederlaaggebied in combinatie met De Veerstalfaciliteiten, wij verbinding maken met een andere befaamde Nederlandse fietsregio: De Veluwezoom-Posbank en verder westelijk de Veluwe in.
Vooral onze pontbazen horen nog steeds regelmatig oprechte verbazing en bewondering van fietsende streekgenoten. “Nu woon ik al jaren in Arnhem en wij zijn echte toerfietsers, maar dat hier zo’n prachtig en bereikbaar gebied ligt, wisten we niet! ” En voor Arnhem kunt u ook: Doesburg, Dieren, Doetinchem en Zevenaar lezen. Op Route.nl kunt u terecht voor alle erkende fietsroutes door en langs het Rhederlaag. Naar verluidt gebruiken ook lange afstandswandelaars deze prachtige routes.

Foodtruck en terras tijdens u fiets- of wandeltocht

Maakt u gebruik van ons pontje voor uw fiets- of wandeltocht, dan komt u langs onze foodtruck bij het strand en volleybalveld die 7 dagen per week van 12.00 tot 16.00 uur open is. U kunt aan een van de vele picknicktafels genieten van uw koffie/thee met gebak tot en met een uitgebreide lunch. U hebt dan uitzicht op het strand en de Valeplas. Bij slecht weer is ons deels overdekte terras open naast de receptie. Is het mooi weer, dan kunt u zowel bij de foodtruck als ons terras terecht.

 

Plan een wandel- of fietsroute naar/vanaf ons

Actueel

Er zijn geen nieuwsberichten.

Heeft u vragen ?