U bent hier: Home  »  Dagrecreatie

Dagrecreatie bij De Veerstal

De Veerstal staat al decennia bekend als fijn en vriendelijk vakantiepark tussen de Veluwe en de Achterhoek. Onze gasten kunnen alle kanten op vanuit: de koop- en huurchalets, het kampeerveld en niet te vergeten vanuit onze jachthaven door een open verbinding met de IJssel. Of ze blijven “thuis”.

Onze supermarkt en restaurant voorzien in alle dagelijkse behoeften. En betaalbaar bovendien.
De laatste tien, vijftien jaar zetten wij ook in op dagrecreatie. Onze terreinen zijn er groot genoeg voor. Ook blijkt een groeiende behoefte te bestaan vanuit omliggende gemeenten om stad en dorp een dagje in te ruilen voor: natuur, zoetwaterstrand, varen, de indoor- en buitenspeeltuin en/of bowlen voor of na het restaurantbezoek. Op deze sectie van de website vindt u een overzicht met mogelijkheden voor dagrecreanten van elke groepsgrootte.

De Veerstal ligt in het Gelderse recreatie- en natuurgebied Rhederlaag. Centraal in het gebied liggen de Lathumse Plas, en de Wester-, Giese- en Valeplas, die een gezamenlijk wateroppervlak hebben van circa 400 hectare. Deze plassen hebben een open verbinding met elkaar en met de rivier de IJssel. De vier plassen zijn vanaf eindjaren zestig in de vorige eeuw ontstaan door zandafgraving voor bouwprojecten in de regio en voor waterberging en natuur- en recreatieontwikkeling. Ons fiets- en voetveer vaart precies de route waar vroeger een weg lag die Rheden (na oversteek met de Rhedense veerdienst) en Lathum verbond met Giesbeek: de Rhedense Veerweg. Nu is die route tevens de scheiding tussen de Giese- en Valeplas.

Actueel

Er zijn geen nieuwsberichten.

Heeft u vragen ?